Selecteer een pagina

Merlin TF bouwjaar 1984

Leuk dat je mijn site bezoekt die over de mooie Merlin TF gaat en daarnaast foto’s en informatie over een aantal andere oude projecten, voertuigen en materiaal die ik eerder in bezit had of enkele nog steeds heb.

Deze site is zoals je ziet nog in ontwikkeling en wordt af en toe wat bijgewerkt als mijn zoon er tijd voor heeft.

De Merlin TF die je op deze foto ziet is gemaakt in Engeland bij de firma Thouroghbred en is van bouwjaar 1984

Deze heb ik bij Bas van Kitcarcollection in Swifterbant (toen nog in Dronten) gekocht met deels gedemonteerde motor. Er zijn ongeveer 6 tot 800 van deze Merlins in Engeland gemaakt en ongeveer 10 door Rard Klinkers hier in Nederland die de Merlin in een verbeterde versie en met 2+2 (4 zits) gebouwd heeft. Er kunnen hier dus 2 volwassenen in en 2 kinderen. Daarom heet deze uitvoering dan ook Merlin 2+2. Langere mensen halen de achterbank eruit en verzetten de voorstoelen dus naar achteren. Deze Merlins zijn met links geplaatste stuurinrichting geleverd, de Engelse uitvoering is rechts sturend uitgevoerd maar vaak zodra ze in een ander land terecht zijn gekomen omgebouwd naar links sturend.

Het  chassis en carrosserie  zijn fabrieksmatig gemaakt en werd compleet met diverse types Ford 4, 6 cilinder motoren uitgevoerd, de aandrijflijn, bak, assen en stuurinrichting komen veelal uit de Ford Taunus. Ook was het mogelijk het chassis, carrosserie en enkele delen los te kopen en hem zelf op te bouwen. Daarom is er bijna geen Merlin hetzelfde.

Bij mijn Merlin TF heb ik de cilinderkop gereviseerd en een nieuwe nokkenas, tuimelaars, nieuw klepdeksel, nieuwe waterpomp, nieuwe radiator, startmotor gereviseerd, remmen voor gereviseerd, remmen achter cilinders en remdelen, nieuw handgemaakt wortelnotenhout dashboard, nieuwe massief RVS bumpers, nieuwe RVS tank geplaatst. Daarnaast extra koplampen, vlaggen (op bumpers) etc.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

7 juli 2015